Информисање и медији
0
0
0
s2smodern

Полазећи од става да савремено друштво почива на информацијама, односно да је информисаност битан аспект сваке демократске друштвене устројености – поготово у ери информационих и дигиталних технологија, то се Заједно за Србију залаже за сваки вид равномерног информисања свих грађана у држави, али и тако да се оно обавља у складу са принципима истинитости, благовремености и непристрасности.

Заједно за Србију сматра битним да се информациона политика не злоупотребљава нити од једног друштвеног субјекта, што није био случај у ранијој пракси, јер њена независност и самосталност морају бити у служби грађана и због даљег развоја демократског друштва у целини.

Будући да медијска сцена није и даље уређена, упркос томе што постоје одређена државна тела и законска акта, то Заједно за Србију сматра да у пракси српског друштва нису заживели једнобразни принципи по којима се ова друштвена сфера уређује. У овом случају је реч о броју електронских медија који партиципирају у АП Војводини и Граду Београду као посебној друштвеној средини, наспрам заступљености медијских кућа у остатку Србије.

Заједно за Србију се додатно залаже да се према медијима не односимо само као информативним могућностима, већ и као образовним и васпитним средствима, што није случај у деценији или више до сада, с обзиром да поготово приватни медији битно повлађују неукусу и малограђанским вредностима.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |