Актуелно
0
0
0
s2smodern

Странка Заједно за Србију донела је одлуку да учествује на предстојећим локалним изборима у Шапцу зато што је огроман број грађана спреман да брани нормалан живот у граду и да се супротстави злоупотреби политичке моћи коју спроводи режим.

Други чланови Савеза за Србију нису подржали овакву одлуку ЗЗС-а, тако да није могуће наставити заједничко деловање и странка престаје да буде чланица Савеза. На овај начин желимо да уклонимо било какву тешкоћу странкама и покретима са којима нисмо постигли сагласност. Уверени смо да је борба за слободни Шабац снажан допринос борби за слободну Србију.

ЗЗС је, такође, донела одлуку да не учествује на предстојећим парламентарним, покрајинским и другим локалним изборима у Србији. То су лажни избори и ЗЗС, са целокупном слободољубивом јавношћу у нашој земљи наставља борбу за нормалан живот и стварање услова за слободне изборе.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да ће ЗЗС изаћи на предстојеће локалне изборе у граду Шапцу. Зеленовић је нагласио да ће ЗЗС учествовати само на локалним изборима у Шапцу, а да ће бојкотовати покрајинске и републичке изборе.

Зеленовић је рекао да за одлуку о изласку на локалне изборе има подршку огромног броја грађана и додао да је Српска напреднка странка у Шапцу постала политичко крило "шабачке групе" на чијем челу стоји Милан Остојић Сандокан. Изласком на локалне изборе брани се једини слободан град у Србији, и то од уплива криминогене групе која би уништила све досадашње тековине Шапца као модерног и културног града.

"Грађани Шапца ће 26. априла донети одлуку да ли настављамо да градимо Шабац као модеран град или ће се власти докопати Сандокан", рекао је Зеленовић на конференцији за медије и истакао да Заједно за Србију има јасан план.

"На изборима 26. априла одлучићемо да ли настављамо да градимо Шабац, а имамо јасан план како да грађани раде и зарађују више. Имамо план како да наводњавамо 20.000 хектара плодних ораница у Мачви, како да основне школе раде у једној смени, да нема листе чекања у вртиће. Постоји план за градњу комплетне инфраструктуре, да се 12.000 домаћинства прикључи на гасовод, да снажно инвестирамо у путеве, улице, у водовод и канализацију. Имамо план како да се људи лече боље. Имамо и план изласка на реку, са зеленом оазом на 300 хектара, а за културу ће се и даље издвајати седам одсто из буџета јер тиме бранимо наш идентитет. Имамо план за бољи живот у слободном граду, нашем Шапцу. Овде људи непосредно одлучују о пројектима који се финансирају из пореза на имовину, овде грађани добијају најбољу услугу по најјефтинијим ценама. На локалним изборима одлучујемо о даљој судбини града," рекао је Зеленовић.

Одлуку о изласку на локалне изборе у Шапцу донео је Главни одбор ЗЗС на седници одржаној у суботу, 22. фебруара, а како је Зеленовић рекао на конференцији за медије, потпредседник странке Срђан Срећковић гласао је против учествовања на изборима и након доношења одлуке ГО поднео је оставку и иступио из странке.

 

(видео материјал - линк са званичне YouToube странице ТВ Шабац, фото - screenshot)

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић позвао је директора Радио телевизије Србије Драгана Бујошевића да се изјасни о захтеву академске заједнице и  да  почне да поштује закон који регулише рад јавног сервиса.

 „Просто је невероватно да Бујошевић ћути пред захтевом најумнијих људи наше земље да се измени уређивачка политика РТС и да се грађанима омогући истинито, правовремено и објективно информисање Шта значи то ћутање?" - упитао је Зеленовић.

„Нико разуман не може бити против захтева академске заједнице да РТС  обезбеди могућност равноправног наступа свих релевантних страна и актера, који би могли несметано и без цензуре да изнесу своје аргументе и мишљења, као и то да се на увид грађанима дају детаљни прикази докумената који поткрепљују њихове ставове." - истиче Зеленовић.

„Србија ће бити неслободна земља докле год  се у ударним терминима и у свим информативним емисијама РТС не разговара о слободним изборима и  на објективан начин не разматрају све афере – од афера Крушик, Јовањица, Београда на води, рушења у Савамали, рампе у Дољевцима, тетке из Канаде, плагираних и фалсификованих диплома и доктората и еколошке катастрофе..." – закључио је Небојша Зеленовић, председник Заједно за Србију.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је у току "брутални напад режима" на телевизију N1 који "формално предводи премијерка Ана Брнабић", а иза кога "као налогодавац стоји председник Александар Вучић".

"Вучић је пре неколико месеци дао команду да се свим средствима спречи емитовање N1, а у хајку је укључена цела држава - од председнице Владе, преко министара до Телекома и интернет сајбер криминалаца - обарају чак и портал Н1", рекао је Зеленовић.

Он је поручио да новинарска удружења, политичке странке, слободоумни грађани и међународна заједница треба да "стану на пут том безакоњу" и да свако на свој начин "да допринос да се заштити професионализам N1".

"Сви грађани Србије морају да имају могућност да прате ТВ Н1 посредством свих кабловских оператера. Све друго је забрана емитовања TV N1 и покушај увођења огољене диктатуре којој се морамо супротставити", рекао је Зеленовић.

Према његовим речима, циљ "напада на Н1" је да грађани Србије "не знају да у Србији нема слободних избора, да не знају ништа о аферама Крушику, Јовањици и Београду на води".

"Не сме да се јавно говори о корупцији, енормном богаћењу и лажним дипломама највиших функционера власти.", рекао је Зеленовић.

(Foto: N1)

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је, гостујући у Pressingu ТВ Н1, да је "две године праћен и слушан" и да је дошао у посед докумената са наредбама за то. Говорећи о предлогу да се цензус спусти на три посто, каже да је то још једна у низу нечувених идеја председника Србије Александра Вучића, питајући: "Ко је он да одређује како ће да се спроводе изборни закони, ко је он да уопште предлаже, таква надлежност председника не постоји".

Зеленовић тврди да је био "под мерама" целу 2017. и 2018. "Ја сам слушан и праћен две године... И то само показује како Вучић злоупотребљава институције као што су БИА и тужилаштво... За све то време праћења, они су успели да извуку један процес који се мени ставља на терет као градоначелнику, да је буџет града Шапца платио комуналном предузећу за изношење смећа у пар шабачких села, и то је све... Важнија ствар је што ви овде видите колико је људи у оквиру система под притиском да ради ствари противзаконито", рекао је Зеленовић који је додао да обећава да ће сви они који су кршили закон у процесу против њега - одговарати пред судовима.

Наводи да је дошао у посед докумената, односно наредби за његово слушање и праћење. "Чекам да моји адвокати заврше читав посао, како би с тим могли да изађемо у јавност, тај посао још није готов... Мене су пратили због тога што сам био представљен као шеф организоване криминалне групе која не знам ти ја шта ради, издаје државу и отима новац из буџета града. И после силних година слушања и праћења, рекао сам шта је тема о којој се ја сада расправљам с тужиоцем у Новом Саду - да ли је смеће у Ориду и Предворици однето и плаћено из буџета или преко комуналног предузећа", навео је је Зеленовић.

Говорећи о том процесу који се против њега и општине води од стране републичких органа, за злоупотребу буџета, Зеленовић објашњава да је ДРИ 2016. утврдила да је било неусаглашености у трошењу буџета, али да је утврдила да оне нису утицале битно на пословање града и да није постојало ненамеско трошење. "Уместо да у сваком редовном поступку то буде прекршајна одговорност, због неусаглашености које су рачуноводственог типа, против мене се води поступак три године. Сада смо на Апелационом суду у Новом Саду. Ја верујем да нити једна суд који сада суди не може да донесе одлуку да осуди мене за нешто што нисам радио", рекао је Зеленовић.

 

© 2013-2021 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |