Актуелно
0
0
0
s2smodern

У суботу, 9. јула, у београдском Дому омладине одржана је II ванредна Изборна скупштина Заједно за Србију на којој је изабран нови председника странке, као и председник Политичког савета и Генерални секретар. За новог председника ЗЗС изабан је Небојша Зеленовић,  градоначелник Шапца и један од оснивача ЗЗС. Зеленовић је том приликом представио свој програм, усмерен на унапређивање свих сегмената друштва  -  економије, пољопривреде, образовања, здравства, државне управе.

"Мисија нам је да грађане уверимо да је решење свих проблема то да сами решавамо своје проблеме, а не да се ослањамо на једног човека. Тако ће бити створена моћна Србија", рекао је Зеленовић.

Досадашњи председник Душан Петровић изабран је за председника Политичког савета, страначког органа који се бави разматрањем идејних и политичких питања од важности за дефинисање стратегије у унутрашњој и спољној политици, предлаже платформу изборног програма странке и учествује у изради Програма странке. 

Душан Петровић је рекао је да би странке настале из ДС-а и све демократски оријентисане партије требало да се концентришу и да већ сада размишљају шта ће бити после "Вучићеве епохе".

"Борићемо се оштро, тај тренутак када се деси, ми не смемо поново бити неспремни. Време је за јасну визију како Србија треба да изгледа", рекао је Петровић.

Он је на данашњој изборној скупштини ЗСС уступио место председника странке Небојши Зеленовићу за кога је рекао да је "човек који је своје политичке вештине подигао на висок ниво".

За Генералног секретара странке изабран је Зоран Петров.

Другој ванредној изборној скупштини присуствовало је више од 400 делегата из целе земље, као и гости из пријатељских, грађански оријентисаних опозиционих политичких странака који су позвали на заједничку борбу за грађанску и просперитетну Србију. 

Лидер Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да "живимо у тешким временима", када свако ко покаже "да има кичму" и супротстави се власти, буде жртва таблоидних медија, при чему медији "робују" захтевима "господара", што је довело до "сатанизовања опозиције".

"Део одговорности сносимо и ми. После 2012. године смо ослабили зато што смо се бавили собом, уместо да смо се концентрисали на оно што су проблеми које носи власт, (проблеми) оних који не разумеју шта су уредјено друштво и држава, владавина права, економија", рекао је Пајтић.

Он је оценио да данас "дилетанти" воде привреду, спроводе реформе, отварају универзитете, што не може да изадје на добро, а мандатар, уместо да формира владу иако има већину, бави се популизмом и демагогијом.

"Јуче смо видели како изгледа када један човек преузме улогу лекара опште праксе, шалтерског службеника, завода за запошљавање, заштитника градјана, када човек ради све остало, уместо да формира Владу и ради оно за шта су га платили градјани Србије", рекао је Пајтић.

Председник СДС-а Борис Тадић рекао је да је потребно формирање Уније грађанских демократских снага, како би се супротставили актуелној власти, која се заснива на "лажима, манипулацијама јавности и корупцији".

"Они су генератор корупције. Ова власт се не бори против организованог криминала, већ га подстиче. Ово је власт која покушава да унизи своје политичке противнике и да промени економске односе у Србији како би могли дугорочно да владају, јер преузимају читаве секторе привреде за себе", рекао је Тадић.

По његовим речима, на примеру београдске општине Врачар се види како власт нудјењем бенефиција одборницима покушава да промени изборну вољу градјана, због чега је и настала власт Српске напредне странке (СНС) у тој општини.

Председник Политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић оценио је да ће актуелна власт завршити као фарса, која је "у невреме изигравала власт једног човека над државом".

"Главу горе, ништа није страшно. Ово време ће нам помоћи да видимо где смо погрешили. Нисмо били спремни за власт, сада имамо прилику да све сагледамо да не бисмо понављали грешке. А ова власт је лоша и појешће саму себе", оценио је Мићуновић.

Скупштини ЗСС присуствовали су и функционери ДС-а Драган Шутановац, Наташа Вучковић, Весна Марјановић, потпредседник СДС Ненад Константиновић, представници странке Заједно за Шумадију и Нове странке, и други гости из пријатељских политичких странака.

Погледајте снимак целокупног свечаног дела Скупштине и обраћање гостију и лидера ЗЗС:

{youtube}21DkwtgLxf4{/youtube}

 

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |