0
0
0
s2smodern

Србији је потребна снажна политичка организација која ће настати укрупњавањем свега онога што је некада била Демократске странка уз нову енергију,нове људе и са јасном визијом модерне Србије - изјавио је за Нови магазин председник Заједно за Србију (ЗзС) Небојша Зеленовић .

Зеленовић треба да буде копредседник будуће Уније ДС, други копредседник би, како пише овај недељник, требало да буде председник Градског одбора Београд Социјалдемократске демократске странке (СДС) Александар Ивановић, а трећи актуелни председник Демократске странке Зоран Лутовац

О формату ангажовања ускоро ће одлучити прво страначки органи, а онда и оснивачка скупштина Уније ДС.

Заједно за Србију ЗЗС је прва странка настала из ДС-а после изборног краха 2012. године.

Зеленовић истиче економско снажење сваког појединца и државе у целини као приоритете, с циљем да привредни раст достигне од око осам одсто годишње.

"Све је то могуће урадити, а ми смо већ све будуће политике које би могле да се десе испробали у Граду Шапцу. У Шапцу људи већ могу да зарађују више, могу више непосредно да одлучују кроз референдуме и посебно сам поносан што ће то бити део програма будуће уједињене ДС", казао је Зеленовић који у у том граду обавља функцију градоначелника.

Он је навео да је кључно да људи више одлучују о трошењу буџета и да више буду укључени у јавне послове, што је и пут до њихове веће и директније контроле над извршном влашћу на свим нивоима.

"Грађанима у Србији су досад нуђене само вође које имају ексклузивитет одлучивања, а никада могућност да сами одлучују о свим битним аспектима својих живота", додао је градоначелник Шапца.

Он је додао да је модел испробан у Шапцу и да је Српска напредна странка у том граду "морала" да гласа за непосредно изјашњавање грађана "иако су у почетку били против".

"Основно је враћање самопоуздања нацији и самоуверења грађана да је могуће променити ствари. Онда им вође и владари неће бити прва тема. Отварајући простор грађанима, чинимо га јавним и транспарентним, без корупције, намештених тендера, партијског запошљавања, свега што режим Александра Вучића чини јаким", истакао је Зеленовић.

Зеленовић је за Нови магазин рекао да се грађани данас на протестима боре против лажних представника и лажних институција и да је реч о "антифејк револуција, која мора да донесе промене".

Извор: Нови Магазин