Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је данас да сви чланови РЕМ-а морају бити смењени и да морају бити одузете лиценце за рад свим телевизијама које су кршећи закон постале инструмент бруталне пропаганде режима.

Зеленовић је за агенцију Бета рекао да ти медији емитују лажне вести, спречавају изношење различитих мишљења и не пружају градјанима информације које штите јавни интерес.

"РТС и све телевизије са националним фреквенцијама систематски заташкавају афере о корупцији самог врха државе, штите функционере уместо да штите јавни интерес, а шеф државе по сопственом избору добија ударне телевизијске термине да би се обрачунавао са опозицијом и свима који другачије мисле, без могућности да се чује друга страна и другачије мишљење", рекао је Зеленовић.

Зеленовић је додао да је у складу са законском обавезом РТС-а по којој је јавни сервис дужан да објективно и истинито информише градјане, јавно апеловао на директора РТС Драгана Бујошевића да организује дебатну емисију у којој би се суочио са градоначелником Београда Зораном Радојићићем.

"Законска обавеза РТС, као и осталих емитера је да прецизно известе градјане због чега се поново ради реконструкција реконструисаног трга у Београду, и да коначно утврдимо да ли радови заиста коштају 6,5 милиона евра како је наведено у Уговору потписаном 2018. године", рекао је Зеленовић.

Како је додао, с обзиром да је због неспособности власти пројекат више пута мењан, да се коловоз распао 10 дана од свечаног отварања, треба да се утврди да ли су тачне индиције на које указују експерти да су радови коштали укупно 12 милиона евра.

"Да утврдимо прецизно да ли је то 13 или 25 пута скупље од реконструкције трга у Шапцу који је по површини већи", истакао је Зеленовић и констатовао да је питање потрошње новца из буџета јавни интерес и да је отварање таквих питања основна законска обавеза медија.

Према његовим речима, РЕМ који плаћају градјани Србије, не реагује на то што РТС и остали корисници националне фреквенције свакодневно крше закон, а својим нечињењем такодје крши законе и "брижљиво гаји медијски мрак" који је, како је додао "једина карта Александру Вучићу за останак на власти".

"Док се телевизије са националном фреквенцијом дословно утркују у ширењу дезинформација, панике, говора мржње, у јавном блаћењу и срамоћењу сваког у кога Вучић упре прстом, РТС се врло предано брине да сваки минут програма одобри Александар Вучић и да иде њему у корист и да се случајно не види било ста што би уздрмало његов останак на власти. А власт би уздрмало само поштовање закона и истинито информисање", нагласио је Зеленовић.

Зеленовић је оценио да телевизијски пренос славе Српске напредне странке у трајању од неколико сати на приватној телевизији је за чланове РЕМ-а информативни програм, иако је свима јасно да је то беспризорно кршење закона.

"Дебата на РТС на коју сам позвао се наравно неће догодити. Отварање овог питања упоредне анализе реконструкције два трга се наравно неће догодити. Чланови РЕМ-а ће наравно ћутати на свакодневно кршење
закона које чине инструментализовани медији, иако их градјани плаћају да медије прате, опомињу и санкционишу, чак и одузимањем фреквенције", упозорио је Зеленовић.

Зеленовић је закључио да је "питање смене чланова РЕМ-а питање минимума нормалности нашег друштва".

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |